Som landmand arbejder man ikke kun med at dyrke jorden eller passe dyrene. At være landmand er et utroligt alsidigt arbejde og der er mange roller, der skal passes. Som landmand er du både dyrepasser, håndværker, økonom, projektleder og meget andet.

Her i videoen kan du møde landmanden Thomas og høre, hvorfor han elsker sit job. 

Det er tidlig morgen på Ågården, og Thomas er lige stået op. På sin gård har han 450 malkekøer.

Inden Thomas og hans medarbejdere spiser morgenmad, har dyrene allerede fået det første besøg, og resten af dagen går med at passe dyr, dyrke jorden og alt det, der hører til den store landbrugsvirksomhed. Der er opgaver nok at tage fat på i et moderne landbrug.

Thomas er selv vokset op på Ågården, og til at starte med troede han ikke, at landbruget var et erhverv for ham. Med alderen er hans interesse for landbruget vokset, og han købte gården efter sin far. I dag nyder han den alsidige hverdag med mange opgaver tæt på dyrene og naturen sammen med sin familie.

Vidste du, at...

der er omkring 31.000 landbrugsbedrifter i Danmark? I 1972 fandtes der 134.000 bedrifter, men selvom bedrifterne er blevet færre, er de gennemsnitligt meget større i dag end dengang.

Ligesom for mange andre landmænd er noget af det vigtigste på Ågården dyrevelfærden. Derfor bliver de 450 køer malket i malkerobotter, og de bestemmer selv, hvornår de vil malkes.

En ko, der ikke bliver malket, er nemlig en sur ko. Men for Thomas er det mindst lige så vigtigt at få holdt køernes skind ren, for en ko, der har et godt ydre, er også en ko, der har det godt.

Bliv klogere på dansk landbrug