Åbent Landbrug er et årligt tilbagevendende gratis arrangement, som afholdes den 3. søndag i september.

Her inviterer gårde og virksomheder over hele landet danskerne på besøg i tidsrummet kl. 10-16, så de på nært hold kan få et autentisk indblik i nutidens moderne landbrug og fødevareproduktion. Hvert år besøger mellem 60.000 og 100.000 gæster Åbent Landbrug. Siden 1995, hvor arrangementet gik under navnet Grøn søndag, har omkring 2 millioner danskere deltaget på dagen.

Projektet er skabt med støtte fra Landbrugslotteriet, Mælkeafgiftsfonden og Svineafgiftsfonden.

I 2024 afholdes Åbent Landbrug den 15. september.

Fra medio august åbner vi for bookinger til årets Åbent Landbrug. Det er helt gratis at deltage i arrangementet, men pga. pladsbegrænsning hos nogle af værterne og for at sikre den bedst mulige oplevelse til alle, er det nødvendigt at booke sit besøg hos en af de ca. 60-80 værter. 

Når bookingsitet åbner kan du også læse om de enkelte værter, deres produktion samt de mange aktiviteter, du kan opleve på dagen.

Kom tæt på landbruget - året rundt

Mens du venter på 3. søndag i september, findes der mange andre muligheder for at opleve og blive klogere på landbrugs- og fødevareerhvervet. Der er gårdbutikker, der holder åbent over hele landet året rundt, hvor du kan finde lækre lokalt producerede fødevarer. Du kan også komme på ferie på landet helt tæt på natur og dyreliv. Her på siden kan du også komme tættere på menneskene, dyrene og produktionen, der er kernen i dansk landbrug.

Hvis du er skolelærer og ønsker at besøge en landmand med dine elever, kan vi anbefale Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste.