Hvad er Åbent Landbrug?

Vi vil gerne give danskerne mulighed for at komme i dialog med landbruget - ude på landet - hele året. Aabentlandbrug.dk danner ramme for dette. Vores største projekt foregår 3. søndag i september, hvor gårde over hele landet holder Åbent Landbrug. Vores site giver også danskerne mulighed for at finde vej til vores medlemmers gårdbutikker og gårdsalg. Her kan de købe lokalt producerede fødevarer. Når vi nærmer os juletid, har vi et kort over juletræsavlere i hele landet, der gør det nemt for danskerne at finde et sted på landet, hvor de selv kan hente juletræet.  

3. Søndag i september

Åbent Landbrug er et årligt tilbagevendende arrangement d. 3. søndag i september, hvor gårde over hele landet inviterer inden for i staldene i tidsrummet 10-16. Det er gratis at komme på besøg. Værterne, som er fordelt over hele landet, har i samarbejde med de lokale foreninger og de forskellige produktionsvirksomheder arrangeret en række aktiviteter, hvor gæsterne kan se, lugte, føle og smage og på nært hold se, hvor fødevarerne og pelsen kommer fra. Samtidig giver dagen et indblik i hverdagen i det moderne landbrug.

I 2018 er 21. gang vi holder Åbent Landbrug.

Der er mulighed for at besøge gårde med køer og kalve, grise, kødkvæg, høns, kyllinger, får, mink, hamp, grøntsager, gårdbutikker m.fl.
  • Det er gratis at komme på besøg
  • Alle er velkomne
  • Åbent Landbrug ligger altid den 3. søndag i september. I år er det søndag d. 16. september 2018. I 2019 er det søndag den 15. september.
  • Åbningstider: kl.10-16
  • Dagen byder på oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne
  • Gårdene ligger fordelt i hele Danmark
  • Mange af stederne er det muligt at købe lidt at drikke og spise. Læs mere på aktivitetslisten for den enkelte gård

 

Kontaktoplysningeraabentlandbrug@lf.dk

Jan Morre Christensen, Projektleder

Jan Morre Christensen
Projektleder

2488 3919
jmc@lf.dk

Hanne Østergaard, Konsulent
Hanne Østergaard
Konsulent

3339 4819
3023 9291
haos@lf.dk

Jesper Albjerg
Corporate brandingrådgiver

3339 4307
2971 1043
Jael@lf.dk

Mille Marie Christensen
Pressekonsulent

6170 2047
mic@lf.dk

Hvis du har et politisk medlemskab af en lokal landbrugs- eller familielandbrugsforening og gerne vil på kortet over gårdbutikker kan du tilmelde dig her.