Følg med os på landet - fra din sofa

Her har vi samlet film fra hele Danmark om vores landbrug.

Du kan lære meget mere om forskellige produktionsgrene - både konventionelle og økologiske.

Vi kommer omkring både grise og græs, køer og korn, vand og vin, høst, hamp og meget, meget andet...

 

 

Bæredygtighed og bælgfrugter

Bæredygtighed og bælgfrugter

Et sted på Djursland arbejder to søstre og deres far hen imod en vision om lokalproducerede, bæredygtig mad. Hør Malene og Astrid fortælle om deres drøm.

Landbruget leverer energi

Landbruget leverer energi

Hvordan er det at være landmand? Mød Søren - en landmand, der tænker innovativt. Bl.a. leverer hans grise varme til en efterskole i nabolaget.
Jens Lei Drone Landbruget Teknologi

Teknologi i landbruget

Vidste du, at danske landmænd bruger en  hel masse teknologi i deres arbejde, blandt andet oversigtskort, der er taget oppe fra rummet? 
DLF

Fra marken til Parken

Græs er en videnskab. Og den har vi totalt styr på i Danmark. Faktisk bliver 75% af alle græsfrø lavet i Danmark - bl.a. fodboldgræs.

Tæt på grisen - Åbent Landbrug

Tæt på grisen

Her kan du møde Allan som har et familiedrevet landbrug i Østjylland, der laver omkring 40.000 smågrise om året. 

Børn om kvæg

Børn fortæller...om kvæg

"Kvæg" er jo nok noget med en ko. Eller er det noget med en frø? Her filosoferer nogle meget kloge børn over, hvad "kvæg" er for en størrelse.

Tæt på kornet - Åbent Landbrug

Tæt på kornet

Mød Dennis som er inspektør på Stiftelsen Hofmansgave på Fyn. Her dyrkes mere end 650 hektar landbrugsjord, som i sidste ende bliver til brød på spisebordet. 

Børn om landmand

Børn fortæller...om landmand

En landmand er jo bare en landmand. Altså en mand som bor på landet...eller hvordan var det nu det var? Se med her når børn forklarer.

Tæt på kartoflerne - Åbent Landbrug

Tæt på kartoflerne

Mød Peter, som til daglig dyrker og pakker kartofler ved Storøhage Kartofler på Nordvestsjælland. 

Børn om bæredygtighed

Børn fortæller...om bæredygtighed

Det er ikke nødvendigvis sandheden - men det er altså morsomt at høre det fra børn. Her kloger nogle meget kloge børn sig på, hvad "bæredygtighed" mon er...

Taet på naturen

Tæt på landbrugets natur

Det kribler og krabler i marken! Og det kan landmændene godt lide. For godt landmandskab handler om at passe på naturen omkring sig. 

Tæt på ægget - Åbent Landbrug

Tæt på ægget

I Danmark er der omkring 4,4 millioner æglæggende høns. Her kan I møde Anders som ejer en del af dem. Han er nemlig landmand med høns, der leverer og producerer æg, som bliver solgt over hele landet.

Dansk græsprotein

Ambitionen er at skabe et klima- og miljøeffektivt alternativ proteinkilde til dyrefoder. På sigt, er det ambitionen at det udvundne protein også skal anvendes i fødevarer til mennesker.

Niels Skovgaard ung landmand klimavision

Landbrugets nye generation

Hvad drømmer unge landmænd om? Hvilke visioner har de for dansk landbrug og klima, dyrevelfærd og teknologi? Hør Niels Skovgaard fortælle.

Hvordan lever økohøns egentlig?

Hvordan bor øko-høns egentlig? Det kan du finde ud af i den her lille film, der viser et helt almindeligt døgn i en økologiske æglæggende hønes liv hos Axel Månsson A/S i Brande.

Tæt på landbrugets maskiner

Tæt på landbrugets maskiner

En traktor er ikke bare en traktor! Der er mange slags maskiner på marken, og de kan alt sammen noget forskelligt og meget mere end du måske tror. 

Tæt på nichelandbruget vin

Tæt på nichelandbruget

Japanske køer, hamp, vin og quinoa. Jo, det er faktisk noget vi også er ret gode til i Danmark. Mød fire landmænd, der producerer noget, der ligger lidt udover det sædvanlige. 

Børn fortæller om drøvtyggere

Børn fortæller...om drøvtyggere

Det er ikke nemt at vide hvad en drøvtygger er - med mindre man altså lige ved det. Hør hvad børnene tror det er i den her lille video. 

Tæt på kødkvæget - Åbent Landbrug

Tæt på kødkvæget

Anders driver over 700 kødkvæg ude i den nordjyske natur– og som han selv siger, så er der altså noget cowboy over det.

Børn om landbrug

Børn fortæller...om landbrug

Landbrug er noget på landet. Så langt så godt. Men er der altid heste, køer og får på et landbrug? Og har det også noget med "genbrug" at gøre?

Tæt på mælken - Åbent Landbrug

Tæt på mælken

Her kan du møde Peter som er landmand og ejer Nørupgård i Jylland, hvor han til daglig passer 650 malkekøer. 

Børn om Åbent Landbrug

Børn fortæller...om Åbent Landbrug

Ja, hvad var det der "Åbent Landbrug" egentlig for en størrelse? Her kloger nogle meget kloge børn sig på, hvad der sker, når landbruget åbner stalddørrene. 

Børn om kraftfoder

Børn fortæller...om kraftfoder

"Kraftfoder" er nok noget med kraft. Og foder. Men hvad mon børn kan få ud af ordet. Se med her når nogle meget kloge børn kloger sig.

Tæt på landmanden

Tæt på landmanden

Har du nogensinde tænkt over, hvad en landmand egentlig laver? Her kan du finde ud af det. Følg landmand Thomas Poulsen på hans gård.