Juletræer i plantage

Værd at vide om juletræer

Hvornår skal juletræet fældes? Hvor meget stamme skal jeg fælde træet med? Hvordan opbevarer jeg bedst mit juletræ, og hvad kan jeg bruge det til efter jul? Find svarene her.

Hvornår skal træet fældes?
Fæld træet i november eller december, hvis det skal stå udenfor med lyskæder eller lignende. Det kan holde sig hele vinteren udenfor.

Skal træet stå indenfor? Fæld da først træet et par uger før jul.

Før du fælder juletræet
Fæld juletræet mindst 20 cm under de nederste grene. På den måde er du sikker på, at der er en god stab til at sætte i juletræsfoden. Tag med fordel en tommestok eller et målebånd med i skoven, da det ofte er svært at bedømme højden ude i det fri.

Hvordan opbevarer du juletræet?
Sæt det nyfældede træ en i spand med vand.

Lad træet stå i nettet. Det gør det nemmere at sætte på fod, og nettet kan nemt fjernes med en saks, når træet står på foden.

Placer træet ude i det fri, indtil dagen før det skal ind. Temperer gerne træet i en carport eller et køligt rum, hvis det er meget koldt, når træet skal ind. Træet opvarmes da langsomt og undgår 'varmechok'.

Brug også træet efter jul
Genbrug træets grene til vinterdækning af fx roser eller sæt dem i en krukke som pynt.

Plant træet i haven og lad havens fugle søge skjul heri. Hæng evt. æbler og mejsebolde på grenene. Til foråret kan I så slyngplanter fx ærteblomster omkring træet, der vil fungere som stativ for planterne. Det giver jer et 'blomstrende juletræ' i haven.