Børn og traktor

Tak for besøget

85.000 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget. Tak til jer alle, fordi I trodsede vind og vejr og tilbragte søndagen sammen med vores værter. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 20. september 2020, hvor vi atter inviterer til Åbent Landbrug.

Der blev sparket traktordæk, klappet kalve, hilst på grise og kyllinger og set eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima, da 84.922 danskere brugte en regnfuld og blæsende søndag på at tage til Åbent Landbrug.

På Bredballegård ved Mårslet var det mest grise og køer, de mange børnefamilier var interesserede i. Jakob Thorhauge Pedersen, der for første gang var taget til Åbent Landbrug med sin kone og deres lille søn, brugte lang tid ved de nyfødte kalve. "Her kan vi få lov til selv at gå rundt og røre ved dyrene. Det bedste ved besøget har helt klart været at komme tæt på dyrene", sagde han.

Det fine besøgstal glæder Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, der både var forbi Møllerup Gods og Bredballegård. "Det er en kæmpe indsats, værterne lægger i Åbent Landbrug. Oftest er hele landmandens familie, naboer og lokalsamfundet involveret. Det vidner om engagement og stolthed, og det sender et signal til danskerne om, at vi er et åbent erhverv, der gerne viser vores produktion frem. Så er det dejligt, at så mange danskere vælger at tage imod tilbuddet", siger han.

Se hele pressemeddelelsen her.