Velkommen til Kalvebod Fælled

Kalvebod Fælled

Velkommen til en dag med naturoplevelser - kun 20 minutter fra Rådhuspladsen og 5 minutter fra Vestamager metrostation.

På Kalvebod Fælled besøger man ikke en ”traditionel” gård, men alligevel får gæsterne mulighed for at møde både landmænd og de omkring 1.000 kødkvæg, der græsser på fælleden fra april til december.

Afgræsning med kødkvæg er en naturlig måde at lave naturpleje på. Kvægets tilstedeværelse bidrager til et varieret næringsindhold i jorden til gavn for forskellige dyr og planter. Samtidig spreder dyrene frø til nyt planteliv på arealerne via kokasser, pels og klove. Det er Naturstyrelsen, der ejer jorden, og de betaler landmændene, der ejer kvæget, for at afgræsse arealerne.

På dagen kan man møde Thomas Due, der driver Duegården på Lolland. Thomas har haft kødkvæg, af racerne Angus og Hereford gående på fælleden de sidste 5 år. Han har 750 på arealerne lige nu. Hans Christian Riggelsen lever også af at lave naturpleje med kødkvæg. Han bor i Sønderjylland og driver Kumledgård. Han har i alt 800 kødkvæg rundt i Danmark, hvoraf de 100 går her på fælleden. Det er Galloway- og Angus-kvæg.

Vi håber du får en dejlig dag til Åbent Landbrug, kommer rundt i området for at opleve køerne der afgræsser, fårene, det rige fugleliv og alle aktiviteterne omkring centret.

 

 

Anbefalinger til dagen

Der er begrænset parkering. Derfor opfordrer vi alle at besøge Åbent Landbrug på Kalvebod Fælled på cykel – det er også en god måde at komme rundt på. Du kan også tage bus 33, eller metroen til Vestamager Station. (Naturcenter Amager ligger 5 minutters gang fra metrostationen). Området er stort, og vil du se på fugle (eller se køerne HELT tæt på) så tag din egen kikkert med. Du kan købe mad på pladsen, men du må også gerne tage egen madpakke med – der er masser af plads at lægge picnictæppet ud.

Besøg os

Søndag den 15. september kl. 10 - 16

Det er gratis at deltage

Her bor vi

Thomas Due

Granatvej 3-15

2770 Kastrup

Her kan du opleve

Kødkvæg Får

Find vej

Se på Google Maps

Dagens aktiviteter

  • Hør om landmanden som naturforvalter
  • Lån en cykel eller gå en tur og se kvæget i området
  • Nyd det rige fugleliv
  • Få en tur med traktor/hestevogn
  • Smagsprøver og salg af kød fra kalvebod Fælled i Beef on Wheels ved Danish Crown
  • Besøg Traktørstedet og køb en okseburger af Angus eller Galloway kød
  • Se fårehundene arbejde kl. 11 og 13
  • I maskinværkstedet kan du hjælpe med at skrue i/servicere en traktor
  • Bålplads og picnic-område