Velkommen til Assendrup Hovedgaard

Vi, Pia og Kjeld, glæder os til at vise arbejdet med køer og mælkeproduktion frem til Åbent Landbrug. Kjeld er bestyrer på gården, som siden 1965 er blevet drevet af Grut-Hansens Legatstiftelse. Kjeld står for det daglige arbejde på gården sammen med fire ansatte. Bestyrelsens fem medlemmer er alle aktive landmænd med køer af racen RDM – Rød Dansk Malkerace.

Vi har 275 malkekøer. Køerne går løst i en moderne stald og bliver malket af malkerobotter, når de har lyst. De giver tilsammen 7.500 kilo mælk pr. dag. I staldene har vi også 275 kvier og kalve.
Assendrup Hovedgaard arbejder med at forfine den røde malkeko, der er i top hvad angår både sundhed og ydelse, og gårdens køer og jord bliver ofte brugt som forsøgsvirksomhed af universiteter og skoler.

På et biogasanlæg afgasses køernes gylle og omdannes til energi. Vi får gyllen retur i en kvalitet, der lugter mindre og lettere kan optages på vores marker.

Vi driver også 290 hektar jord. Det er næsten det samme som 580 fodboldbaner. På markerne dyrker vi foder til dyrene.

Vi glæder os til at vise jer gården.

Besøg i en stald til Åbent Landbrug

Værterne glæder sig til at få besøg. Vær opmærksom på, at der er nogle regler, du skal følge, når du besøger en stald til Åbent Landbrug. Se de 9 nemme forholdsregler her.

Besøg os


Søndag den 20. september kl. 10 - 16


Det er gratis at deltage


Her bor vi

Assendrupvej 10

4690 Haslev

Her kan du opleve

Køer og kalve

Find vej

Se på Google Maps