Landmand Peter Sivertsen svarer på spørgsmål.

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om landbrug

Find et kort svar på de mest stillede spørgsmål til grise, køer, høns og mink og beslægtede områder i landbruget. Læs svaret og klik videre til et mere uddybende svar.
Koen

Hvor mange maver har en ko? Få svaret her

Der er over 570.000 malkekøer i Danmark. De fleste køer lever i Jylland. Hvor meget mælk giver en ko? Hvad vejer en ko? Og hvad betyder mælken egentlig for klimaet? Find svarene og meget mere her.
Gris

Kender du grisens ABC?

Der er mange millioner grise i Danmark. De fleste grise er lyserøde. Nogle grise er rødbrune. Men hvad vejer en gris? Hvad hedder det, når en gris føder? Og hvad spiser en gris egentlig?
Hønen og ægget

Hvad kom først - hønen eller ægget? Få svar her

I Danmark produceres omkring 68.000 tons æg om året. Du kan købe både buræg, skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg. Hvilket æg skal du vælge? Få hjælp til at kende forskel på æg her.
Landbrugsmaskine

Små, store og kæmpestore maskiner

Må man køre traktor uden kørekort? Hvor hurtigt må en traktor køre? Hvordan virker en mejetærsker? Og hvilke andre maskiner har landmanden på sin gård? Bliv klogere på landbrugsmaskiner her.

Sådan behandler og opbevarer du dine råvarer bedst

Bilen kan hurtigt blive fyldt med lækre grøntsager og kød, når man finder en gårdbutik på sin vej. Hvordan opbevarer du alle herlighederne, så du rigtig kan nyde godt af dine råvarer uden, at de går til?

Spis efter sæson

I Danmark er i vi heldige, fordi vores klima gør, at vi kan dyrke mange af vores egne grøntsager. Med hver årstid medfølger en sæson af friske danske grøntsager. Men hvornår kan man købe friske tomater? Og hvornår smager kartofler bedst? Få et overblik over årstidernes grøntsager her.
gab1009-danish-1807-b

Alt bliver brugt - undtagen øffet

Bacon, stegt flæsk med persillesovs og boller i karry kan vi godt lide i Danmark. Andre udskæringer på grisen hører ikke hjemme i vores madkultur. Heldigvis er der forskel på madkulturer. Så Danmark eksporterer udskæringer på grisen til lige dem, der helst vil have dem.

Spis efter sæson

I Danmark er i vi heldige, fordi vores klima gør, at vi kan dyrke mange af vores egne grøntsager. Med hver årstid medfølger en sæson af friske danske grøntsager. Men hvornår kan man købe friske tomater? Og hvornår smager kartofler bedst? Få et overblik over årstidernes grøntsager her.

Guide til de danske fødevaremærker

Du kan finde forskellige mærker på fødevarer i butikkerne. Det er fødevaremærker. Hvert mærke fortæller dig noget bestemt om fødevaren f.eks. hvad den indeholder, eller hvordan den er produceret.

Kender du forskel på hvede, rug og byg? Vi giver en guide

Det kan være svært at se, hvad sort der står på markerne, hvad det bestemte slags korn bliver brugt til, og hvor meget korn man egentlig skal bruge til at bage et rugbrød. Vi giver dig svaret og en lille guide over kornsorter og mel her.
Roedbeder

Hvad er økologi?

Du kan købe næsten al mad økologisk. Men ved du hvad forskellen på økologisk og konventionelt landbrug egentlig er? Hvad er reglerne for økologi - og smager økologiske varer egentlig anderledes? Det og meget mere kan du læse mere om her.

Find en gårdbutik

Ved du, at du altid er velkommen til at besøge en gårdbutik?

Følg Åbent Landbrug