Gothenborg

Adresse

Gothenborgvej 3

8653 Them

Vi sælger

Andet, Æg, Kaffe, Vin, Øl, Mel, Marmelade, Honning, Saft/most, Kylling, Gulerødder, Jordbær, Kartofler, Æbler, Pærer, Løg, Ænder

Gothenborg er økologisk fjerkræproduktion, økologisk gårdbutik og lokaler til fest og firmaarrangementer.

Første øko-kyllinger i Danmark
I slutningen af 90’erne var økologisk kylling ikke tilgængeligt i Danmark. Sammen med en kreds af andre økologer drømte vi om at give danskerne muligheden for at vælge økologisk kylling til middagsbordet. Derfor opsagde Lone sit job som sygeplejerske og blev økologisk fjerkræavler på fuld tid.

Kyllingerne på Gothenborg produceres efter dyrenes naturlige adfærd og årscyklus. De kommer på græs til foråret, og går udenfor på markerne, medens græsset er i vækst. Snart tog fjerkræ produktionen fart, og Gothenborg blev i 1998 den første økologiske andeopdrætter i Danmark - i dag kendt over hele landet og blandt kokke som ”Gothenborg-anden”. Senere kom der også gæs og kalkuner ud at skrabe i jorden og spise sig mætte i usprøjtet kløvergræs på markerne ved Gothenborg. I dag opdrætter Gothenborg 12000 ænder, 12000 kyllinger, 1200 gæs og 1600 kalkuner om året.

Produktionen er økologisk og drives med stor respekt for dyrenes naturlige adfærd. Og sådan er det stadig på Gothenborg. Skovkyllingen er vores nyeste produkt. Vi har vores egen race, som er en flot sortbrun kylling. Den er meget velegnet til at gå ude i skoven,,, og den vokser tilpas langsomt så den kan blive min. 85 dage inden den slagtes. Det er nemlig den længere levetid, der gør kyllingekødet til en delikat spise med meget smag og god kødstruktur.

Gårdbutik, webshop og engros salg af fjerkræet. www.gothenborg.dk

Festlokaler midt i naturen
Gothenborg har sideløbende bygget til med hyggelige rustikke lokaler, der i de rolige og smukke omgivelser danner ramme om sammenkomster af enhver art. Stort, flot landkøkken, som udover at lave mad til selskaber og mad ud af huset bruges til madkurser og teambuildings arrangementer.