Stengårdens Økologiske Gårdbutik

Adresse

Høveltevej 36

3460 Birkerød

Åbningstider

Vi har åben alle dage året rundt - undtagen nogle få dage omkring jul.

Vi sælger

Grisekød, Lammekød, Kalvekød, Oksekød, Æg, Gulerødder, Kartofler, Æbler, Pærer, Røgvarer, Marmelade, Saft/most, Honning, Mel, Øl, Vin, Kaffe, Bær, Andet

Stengårdens Økologiske Gårdbutik er landets største økologiske gårdbutik med over 2000 varenumre. På Stengården producerer vi selv økologiske æg, 100 forskellige slags grøntsager, frugt, bær og oksekød. Om sommeren høster vi op mod 40 forskellige slags friske grøntsager hver eneste dag. Vores æg sælges helt friske - med læggedatoen angivet på æggebakken.

Vi har åben alle dage året rundt - undtagen nogle få dage omkring jul.

På Stengården ligger også en økologiske café med et tilhørende mødelokale/festlokale til ca 40 personer. Caféen har åben fredag til søndag - og for arrangementer hele ugen. Et besøg på Stengården omfatter for de fleste en gåtur rundt om hønsegården på "hønsestien" (den er 800 meter lang) - et kig til køerne på stald eller på marken, indkøb i butikken og en kop kaffe eller en sandwich i caféen.

Stengården ejes og drives af Elisabeth og Jens Otto Rasmussen. Vi har haft gården siden 1997 og drevet den økologisk i alle årene. Vi dyrker i dag ca. 100 hektar med foder til vores 3000 høns og ca 50 køer og kalve, fem hektar dyrker vi med blandede grøntsager og ca. to hektar er hønsegård med frugtplantage. Vi beskæftiger ca. otte fuldtid i landbrug, butik og café, og derudover kommer der unge mennesker fra hele verdenen og arbejder for kost og logi i kortere eller længere perioder.